Središte Zagreba obiluje vrsnim, atraktivnim restoranima;
odnedavno im se pridružio još jedan i to u samom srcu metropole, na Kaptolu 10.
Krešimir Šesnić (sommelier) i Daniel Vlasiček (chef) otvorili su u susjedstvu
Komedije restoran Fino&vino. Dečki su to s visokom reputacijom i bogatom
biografijom u zvučnim zagrebačkim ugostiteljskim objektima…Restoran, šarmantnog
ugođaja, ukupno ima 40 mjesta.
Koncept restorana “Fino
& Vino” temelji se na domaćoj kuhinji s
naglaskom na pripremu raznih vrsta mesa (tatarski biftek, steakovi od odležanog
goveđeg i telećeg mesa). U ponudi su i jela od ribe (tuna steak), a sve
pripremamo s roštilja na drveni ugljen. Tjestenina je domaće proizvodnje, a svi
deserti rade se prema starim receptima. Uz ponudu jela na dnevnom meniju, bit
će i jela na žlicu – kaže voditelj Krešimir Šesnić.
Vidjelo se to ovog petka (18.1.) navečer na svečanom
otvaranju, pred mnogobrojnim gostima; vrhunac je bila šunka u kruhu.
Sve je
obilato zalijevano pjenušcima (Kolarić, Korak…) i vrsnim mirnim vinima. Kako i
ime lokala govori - ponuda vina je bogata, više je od 90 etiketa, iz
renomiranih hrvatskih ali i inozemnih podruma (iz Italije, Francuske i drugih
država…), veli Šesnić. Uz pjenušce, mirna suha i desertna, na vinskoj
karti su i neka narančasta vina, a neka se vina toče i na čaše. Snimili
M. Čolić i J. Frangen
Nema komentara:
Objavi komentar