ponedjeljak, 21. kolovoza 2017.



Ljetu se bliži kraj (ne i vrućinama!), pa se tako privodi i kraju ljetna manifestacija „Popi' i pojedi“ u Vrbniku na otoku Krku. Finale je već tradicionalno vinsko događanje Dani vina otoka Krka, ovoga vikenda. Prethodili su Festival žlahtine i Dani šurlica
Ovaj praznik „plemenite kapljice“, ističu vrbnički turistički djelatnici, održava se u kontinuitetu od 2004. godine, a uz bogatu ponudu lokalnih vina karakteristično je i gostovanje vinara iz drugih hrvatskih krajeva. Tako ove godine nastupaju  vinari i izlagači iz Osječko – baranjske županije, sa svojim vrhunskim eno – gastro proizvodima. Posjetitelji i turisti tako će na više gradskih lokacija moći uživati u raznovrsnom i bogatom programu, na Trgu Škujica, Placi Vrbničkog statuta i Ribarnici. Oba dana organizirana je degustacija vina uz sajam autohtonih proizvoda. U subotu se priređuje izložba vinogradarske i vinarske opreme, a za one koji se vole družiti, zabavljati i natjecati organizirana je pitaonica o vinu i Vrbniku koju će voditi Morana Zibar. Nakon prošlogodišnje lijepo prihvaćene prve noćne rekreativne biciklijade kroz Vrbničko polje organizira se „2. Vrbnik Wine & Bike night“ s degustacijama vrbničke žlathine.
Svečano je otvaranje u petak, 25. o.m. u 20 sati na Trgu Škujica, a oba dana u večernjim satima cijeli stari grad postaje velika glazbeno – scenska pozornica.

Nema komentara:

Objavi komentar